Δήμος Ιλίου: Απαλλαγές για περισσότερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Στη διεύρυνση μέτρων Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς τους πολίτες προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου στη συνεδρίαση της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου.

Φωτογραφία: google streetview
kiziplast
pacificsun

Με την απόφαση του Συμβουλίου επανακαθορίστηκαν οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του Δήμου Ιλίου, οι οποίες θα υπαχθούν στη μείωση ή απαλλαγή από δημοτικούς φόρους και τέλη, εντάσσοντας σε αυτές, εκτός των άλλων, τις τρίτεκνες οικογένειες και τους μακροχρόνια άνεργους.

Για την υλοποίηση των παραπάνω, προηγήθηκε κάλεσμα προς στους ενδιαφερόμενους για υπαγωγή στις ελαφρύνσεις. Με τον επανακαθορισμό των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καθώς και με το πάγωμα των τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας για το 2017, ο Δήμος Ιλίου στοχεύει στην ανακούφιση ακόμη περισσότερων πολιτών.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων μας, προκειμένου να στηρίξουμε τους πολίτες που βιώνουν τις συνέπειες αυτής της δύσκολης συγκυρίας. Προσεγγίζουμε το ζήτημα με μεγάλη ευαισθησία, προσπαθώντας παράλληλα, να είμαστε δίκαιοι και να ωφελούνται εκείνοι που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο φορέας εκείνος που έχει συμβάλλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, σε αυτήν την παρατεταμένη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, παρά τις δυσκολίες που και η ίδια αντιμετωπίζει.»

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here