Γ. Καμίνης: «Ρίχνουμε για 3η χρονιά τα δημοτικά τέλη για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης»

Μειώνουμε τα δημοτικά τέλη για τρίτη συνεχή χρονιά γιατί η οικονομική κατάσταση του δήμου Αθηναίων το επιτρέπει και γιατί αποτελεί προεκλογική μας δέσμευση, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι τα νέα τέλη ελαφρύνουν τα νοικοκυριά και δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης στην πόλη.

PACIFIC-SUN

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι από το 2015 τα δημοτικά τέλη πέφτουν συνολικά κατά 6,5%, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο δήμος Αθηναίων, στην πιο δυσμενή οικονομική συγκυρία, παρουσιάζει λογιστικό πλεόνασμα 23,5 εκ ευρώ. «Παραλάβαμε οφειλές στα 220 εκατομμύρια ευρώ και το 2019 θα έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε τις τραπεζικές υποχρεώσεις μας στο 10%» είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων, τονίζοντας ότι ο Δήμος πρέπει να είναι οικονομικά θωρακισμένος για να μπορεί να ασκεί τόσο κοινωνική όσο και αναπτυξιακή πολιτική.

«Από τον Ιανουάριο του 2011 που έγινα δήμαρχος έχουν περάσει 14 υπουργοί Εσωτερικών και ενώ αρκετοί ήταν αξιόλογοι άνθρωποι, δεν μπορέσαμε με κανέναν να μιλήσουμε για το στρατηγικό σχέδιο της Αθήνας» δήλωσε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι για να πραγματοποιηθούν μεγάλα προγράμματα αναπλάσεων, χρειάζονται σταθεροί συνομιλητές. Ο κ. Καμίνης ανέφερε τη διαχείριση του προσφυγικού ως παράδειγμα καλής συνεργασίας του δήμου Αθηναίων με την κεντρική διοίκηση, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν χρησιμοποιεί χρήματα του προϋπολογισμού του για τις δράσεις που αφορούν τους πρόσφυγες. «Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, στεγάζονται προσωρινά 1.350 άνθρωποι σε διαμερίσματα, δημιουργώντας οφέλη για την τοπική οικονομία και αποφορτίζοντας την πίεση από την πόλη» επεσήμανε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε ως μεγάλο πρόβλημα της πρωτεύουσας την εμπορία και χρήση ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους, ζητώντας την επαναλειτουργία δομών, καθώς και την καλύτερη αστυνόμευση. Επανέφερε την πρότασή του για τη δημιουργία δομής ιατρικώς ελεγχόμενης χρήσης ουσιών. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιοι προτιμούν να τρυπιούνται οι άνθρωποι στο δρόμο, από το να παίρνουν τη δόση τους υπό ιατρική επιτήρηση, όπως συμβαίνει σε πόλεις όπως το Άμστερνταμ και το Λονδίνο», είπε ο κ. Καμίνης.

Για την ανέγερση μουσουλμανικού Τεμένους, ο κ.Καμίνης είπε ότι, αν ήταν στην ευθύνη του Δήμου θα είχε ολοκληρωθεί, και σημείωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να μην προχωρήσει κάτι τέτοιο, απλώς «προσπαθεί να έρθει σε έναν λογαριασμό με τις ακραίες φωνές στο εσωτερικό της Ιεραρχίας».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής