«Γιορτή» ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το AIDS στον Πειραιά

«Γιορτή» ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού με θέμα: «Κατεβάζουμε τις Ετικέτες», πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην πλατεία Κοραή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου) από γνωστό ΙΕΚ, μαζί με τους εθελοντές του «Κέντρου Ζωής», υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

PACIFIC-SUN

«Γιορτή» ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού με θέμα: «Κατεβάζουμε τις Ετικέτες», πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην πλατεία Κοραή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου) από γνωστό ΙΕΚ, μαζί με τους εθελοντές του «Κέντρου Ζωής»,  υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου που μαζί με την Πρέσβη Κινητοποίησης της Ενέργειας, παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη, έκοψαν συμβολικά την κόκκινη κορδέλα στο κιόσκι της πλατείας Κοραή.

Σπουδαστές διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τρόπους προφύλαξης από το AIDS, ενώ παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις, όπως το quiz της ενημέρωσης και διασκέδασαν με αγαπημένα τραγούδια από το συγκρότημα Newmark.

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά  Γλύκα – Χαρβαλάκου, δήλωσε: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS την 1η Δεκεμβρίου, σήμερα στην πλατεία Κοραή, μπροστά από το Δημαρχείο, έλαβε χώρα μια εξαιρετική εκδήλωση, μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία.  Είμαστε εδώ μαζί με τη νεολαία η οποία έχει επιδείξει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Υπάρχει ένα υπέροχο συγκρότημα και μοιράζονται φυλλάδια σε σχέση με τους τρόπους προφύλαξης, με τους τρόπους μετάδοσης και όπως αναφέρει το φυλλάδιο  πράγματι, η άγνοια είναι μεταδοτική. Ενημέρωση και πρόληψη.  Θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη δράση αυτή γιατί το πρώτιστο είναι η ενημέρωση στη νεολαία και στους ενεργούς πολίτες».

Η παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη ως Πρέσβης Κινητοποίησης της Ενέργειας, σημείωσε: «Βρισκόμαστε εδώ για έναν πολύ καλό σκοπό. Πρέπει επιτέλους να «σπάσουμε» τις ταμπέλες.

Ο καθένας μας αν κοιτάξει τον διπλανό του κουβαλάει ήδη δέκα ταμπέλες πάνω του και μπορεί κάποιες να τις έχεις δώσει κι εσύ ή να τις έχεις σκεφθεί πριν από εκείνον. Φανταστείτε για έναν άνθρωπο ο οποίος είναι οροθετικός, πόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα.

Τις σιχαίνομαι τις ταμπέλες. Έχω ανθρώπους στο περιβάλλον μου  που είναι οροθετικοί και έχουν παραμείνει το ίδιο φίλοι μου, το ίδιο τους αγαπάω. Καθόλου δεν φοβάμαι ούτε να τους αγγίξω ούτε να τους αγκαλιάσω ούτε να τους φιλήσω. Νομίζω ότι αν κάτι πρέπει να κάνουμε είναι ναι μεν να προσέχουμε τον εαυτό μας και έπειτα να έχουμε περισσότερη κατανόηση για τα πράγματα που δεν γνωρίζουμε τόσο καλά. Ας το κάνουμε».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής