Αντιπλημμυρικά έργα στον κόμβο Πειραιώς και Χαμοστέρνας από την Περιφέρεια Αττικής

Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία περιοχής κόμβου Πειραιώς και Χαμοστέρνας - Β’ φάση», προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Φωτογραφία: google streetview
kiziplast
pacificsun

Στόχος του έργου είναι να αποκατασταθεί η διέλευση της απορροής των ομβρίων που συγκεντρώνονται στην περιοχή παρέμβασης, και να αντιμετωπισθούν τα πλημμυρικά προβλήματα που παρουσιάζονται, ιδιαίτερα με τη συσσώρευση των  υδάτων που παρατηρείται στην οδό Πειραιώς κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων.

Αφορά και σε παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στη Β’ Φάση της μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας περιοχής κόμβου Πειραιώς και Χαμοστέρνας, στα όρια του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και του Δήμου Αθηναίων.

Το έργο έχει ως αντικείμενο την κατασκευή αγωγών ομβρίων συνολικού μήκους 660 μ. περίπου, καθώς και την κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής και φρεατίων επίσκεψης. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε τμήματα των οδών Πειραιώς και Χαμοστέρνας, μέχρι τον υπάρχοντα αποδέκτη της οδού Σμύρνης.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here