Ο «μαγικός καθρέφτης» της Microsoft αναγνωρίζει συναισθήματα και λέει τον καιρό

PACIFIC-SUN

Η Microsoft με την νέα τεχνολογία που παρουσίασε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ψηφιακής καινοτομίας InnovFest Unbound 2016 στη Σιγκαπούρη, δίνει να διάσταση στην πρωινή «επίσκεψη» στον καθρέπτη μας.

Ο «Μαγικός Καθρέπτης», όπως ονομάζεται, μπορεί να αναγνωρίσει πώς αισθανόμαστε και να μας δείξει από τα email μέχρι τι καιρό θα κάνει. Στη διάρκεια της παρουσίασης ο εκπρόσωπος των προγραμματιστών της Microsoft, Izzat Khair, είπε: «Φανταστείτε όταν ξυπνάτε το πρωί και είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε τον καθρέφτη για να φτιάξετε τα μαλλιά σας, να κάνετε το μακιγιάζ σας και ενώ τα κάνετε όλα αυτά να μαθαίνετε ταυτόχρονα τι καιρό θα κάνει».

Η συσκευή αποτελείται από έναν «κανονικό» καθρέπτη στο πίσω μέρος του οποίου είναι ενσωματωμένη μια LCD οθόνη 23,6 ιντσών, η οποία παίρνει «ζωή» από το σύστημα Rasberry Pi, ενώ έχει ενσωματωμένη κάμερα καθώς και το σύστημα αναγνώρισης προσώπων, το οποίο έχει τη δυνατότητα να «αντιληφθεί» έως και 8 διαφορετικά συναισθήματα, όπως ο θυμός ή η χαρά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Microsoft εργάζεται ώστε να αναπτύξει ειδικές εφαρμογές για τον καθρέπτη, στις οποίες σκοπεύει να συμπεριλάβει το Facebook και το Twitter.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής