Σύσκεψη στη Γ. Γ. Εμπορίου για τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας

PACIFIC-SUN

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, με αντικείμενο την ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2015/720 που αφορά στον περιορισμό της χρήσης πλαστικής. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Οδηγία θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου η μέση ετήσια κατανάλωση να μην υπερβαίνει τις 90 λεπτές σακούλες ανά πολίτη έως τα τέλη του 2019, και τις 40 έως τα τέλη του 2025.

Κατά τη συνάντηση, όπου παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα ερευνών σχετικά με τη χρήση της πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα, τα οποία κρίνονται ως ιδιαιτέρως ανησυχητικά, συμφωνήθηκε η ανάγκη συντονισμού των δράσεων των φορέων. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας με σκοπό τον καθορισμό των παρεμβάσεων για την από κοινού εκπόνηση και υλοποίηση σχεδίου δράσης με την εμπλοκή όλων των φορέων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τον άμεσο περιορισμό της χρήσης πλαστικής σακούλας.

Η άμεση μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας καθίσταται αναγκαία, με δεδομένο ότι συνιστά σοβαρή περιβαλλοντική απειλή καθώς απαιτεί αιώνες προκειμένου να διασπαστεί πλήρως. Σημειωτέον ότι ακόμα και οι βιο-διασπώμενες σακούλες επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον εξαιτίας της κατάτμησής τους σε μικρότερα κομμάτια.

 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής