Αδυνάτισμα, κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος

O όρος «αδυνάτισμα» είναι αρκετά σύνθετος και δεν περιλαμβάνει µόνο την απώλεια κιλών, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Συχνά το ζητούμενο είναι να «χαθούν πόντοι» τοπικά, σε συγκεκριμένα σημεία, αφού σύμφωνα µε τελευταίες έρευνες το 81,5% των γυναικών αντιμετωπίζουν πρόβλημα συσσωρευμένου λίπους, κυρίως στην περιφέρεια, τους μηρούς και πάνω από τους γοφούς (σωσιβιάκι), ενώ το 93,5% των γυναικών εμφανίζει κυτταρίτιδα.

PACIFIC-SUN

Το τοπικό-συσσωρευμένο λίπος αποτελείται από εκατομμύρια λιποκύτταρα που έχουν αυξήσει τον όγκο τους τουλάχιστον κατά 10 φορές πάνω από το φυσιολογικό τους μέγεθος, λόγω μεγάλης αποθήκευσης τριγλυκεριδίων και λιπαρών οξέων στο εσωτερικό τους.

Για να μειώσουμε τον όγκο του λιπώδους ιστού, χωρίς να διαταράξουµε την ομαλή συνέχεια και δομή του, αρκεί να μειώσουμε τον όγκο του κάθε λιποκυττάρου, απελευθερώνοντας στο εξωτερικό του μεγάλη ποσότητα τριγλυκεριδίων και λιπαρών οξέων από αυτά που έχει αποθηκευμένα. Αυτά θα αποτελέσουν αφενός πηγή ενέργειας για τον οργανισμό και αφετέρου ένα μεγάλο μέρος τους θα παροχετευτεί µε τη βοήθεια του λεμφικού και αγγειακού συστήματος και θα εξέλθει του οργανισμού µε τα ούρα. Έτσι, μειώνουμε τον όγκο των λιποκυττάρων χωρίς να επεμβαίνουμε στη δομή και κατασκευή του λιπώδους ιστού και αποτρέποντας τον κίνδυνο της λιποδυστροφίας  και της «ανώμαλης» επιφάνειας του δέρματος (βασικά μειονεκτήματα στη χειρουργική λιποαναρρόφηση).

Η παραπάνω διαδικασία επιτυγχάνεται µε Cavitation, ενδοδερμία και λεµφική παροχέτευση. Η μέθοδος Cavitation (σπηλαίωσης) στηρίζεται στη χρήση υπερηχητικών κυμάτων χαμηλής συχνότητας τα οποία δηµιουργούν µικροσκοπικές φυσαλίδες υποπίεσης µέσα στον λιπώδη ιστό, γύρω από τα λιποκύτταρα. Με την ενίσχυση των ηχητικών κυµάτων αυτές οι φυσαλίδες διασπώνται (µικροέκκρηξη) και «βοµβαρδίζουν» την εξωτερική µεµβράνη των λιποκυττάρων, ανοίγοντας µικρές οπές-ρήγµατα.

Από τα σηµεία αυτά της ατεστραµµένης εξωτερικής µεµβράνης των λιποκυττάρων εξέρχονται µεγάλες ποσότητες τριγλυκεριδίων και λιπαρών οξέων, που βγαίνουν έτσι στον µεσοκυττάριο χώρο. Αυτές οι ποσότητες είναι απαραίτητο να παροχετευτούν άµεσα από την λεµφική και αγγειακή  κυκλοφορία και να εξέλθουν από το σώµα µε τα ούρα το γρηγορότερο. Γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητη η άµεση εφαρµογή ενδοδερµίας  και λεµφικής παροχέτευσης για την ολοκλήρωση της εφαρµογής.

Ενδοδερµία πραγµατοποιείται µε ειδικές κεφαλές µηχανικής αναρρόφησης µε υποπίεση στην εξωτερική επιφάνεια του δέρµατος, µε αποτέλεσµα:

  • αφενός την λεµφική διέγερση (άρα την ισχυρή αποτοξίνωση του οργανισµού)
  • αφετέρου την ισχυρή ενεργοποίηση του συνδετικού ιστού, µε ταχεία αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και άµεσα ορατή σύσφιξη του δέρµατος.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι µε τη µέθοδο Cavitation και ενδοδερµίας µειώνουµε τον όγκο των λιποκυττάρων και όχι τον αριθµό τους, που σηµαίνει ότι αν στο µέλλον υπάρξει ανάγκη να αποθηκευτούν ξανά µεγάλες ποσότητες λιπαρών οξέων και τριγλυκεριδίων, τότε υπάρχουν διαθέσιµες οι ίδιες λιποαποθήκες από τον οργανισµό, δηλαδή τα ίδια λιποκύτταρα θα αποκτήσουν τον προηγούµενο όγκο τους.

Ποια είναι λοιπόν η µέθοδος µόνιµης λιπογλυπτικής; Δηλαδή µε ποιον τρόπο θα µπορούσαµε να µειώσουµε τον αριθµό των λιποκυττάρων, ώστε να περιορίσουµε τις λιποαποθήκες τοπικά, άρα και τη δυνατότητα του οργανισµού να δίνει εκεί την περίσσεια της ενέργειας µε τη µορφή λίπους;

Αυτό γίνεται µε την Κρυολιπόλυση! Πρόκειται για µια επαναστατική µέθοδο που αποτελεί το τελευταίο επίτευγµα της τεχνολογίας για την καταπολέµηση του τοπικού πάχους και βασίζεται στην εφαρµογή έντονου ψύχους στην υπο θεραπεία περιοχή. Περισσότερες πληροφορίες για τη µέθοδο και τα αποτελέσµατά της υπάρχουν στο renaissance.gr, αλλά και εδώ θα αναφερθούµε αναλυτικά στο επόµενο άρθρο µας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής