Οι νικητές του 34ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας

Περισσότεροι από 50.000 δρομείς από 105 χώρες συμμετείχαν στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 9:00 το πρωί, καταγράφοντας νέο ρεκόρ συμμετοχής για τον θεσμό.

PACIFIC-SUN

Νωρίς το πρωί διεξήχθησαν οι αγώνες δρόμου στα 5 και 10 χιλιόμετρα για τους άνδρες και τις γυναίκες.

Νικητές στα 5χλμ: Χρήστος Καλλιάς και Ελευθερία Πετρουλάκη
Στα 5 χιλιόμετρα ανδρών, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Χρήστος Καλλιάς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με χρόνο 14.49, που αποτελεί και νέο ρεκόρ για τον αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Ιταλός Κούνεο Αντέμε και τρίτος ο Κώστας Νακόπουλος. Στα 5 χιλιόμετρα γυναικών το νήμα έκοψε η Ελευθερία Πετρουλάκη με 17.10, ενώ δεύτερη τερμάτισε η Ελένη Φιλάνδρα και τρίτη η Ανθή Κυριακοπούλου.

Νικητές στα 10χλμ: Αναστασία Καρακατάνη και Χρήστος Μπουντούλης
Στα 10 χιλιόμετρα γυναικών πρώτη τερμάτισε η Αναστασία Καρακατάνη για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, με χρόνο 35.23. Δεύτερη τερμάτισε η Εσθονή Λίλι Λούικ και τρίτη η Έλενα Λεβεντάκη.

Στους άνδρες πρώτος έκοψε το νήμα ο Χρήστος Μπουντούλης με χρόνο 31.47, δεύτερος ο Δήμος Μαγγίνας  και τρίτος ο Ιάσονας Ιωαννίδης.

Νικητές στον Μαραθώνιο
Το βάθρο των νικητών ήταν «κλεισμένο» για τους αθλητές από την Κένυα. Πρώτος ο Λούκα Ρότιτς Λούμπουαν με χρόνο 2 ώρες 12 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα, δεύτερος ο Μπένσος Κιπρούτο και τρίτηος ο Άντριου Μπεν Κιμτάρ. Στην 10η θέση και για τέταρτη φορά πρώτος στους Έλληνες τερμάτισε ο Χριστόφορος Μερούσης με 2 ώρες 24 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα, ενώ δεύτερος Έλληνας ήταν ο Κώστας Γκελαούζος και τρίτος ο Δημοσθένης Ευαγγελίδης.

Στις γυναίκες πρώτη πέρασε το νήμα η Κενυάτισα Νάνσι Αρουσλέι με 2 ώρες 38 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα, δεύτερη με 2 ώρες 38 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα η Αλγερινή Κενζά Νταχμάνι και τρίτη η Ράνια Ρεμπούλη με 2 ώρες 49 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα, που νίκησε για 2η συνεχή χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής