Οι νικητές του 34ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας

Περισσότεροι από 50.000 δρομείς από 105 χώρες συμμετείχαν στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 9:00 το πρωί, καταγράφοντας νέο ρεκόρ συμμετοχής για τον θεσμό.

Φωτογραφία: Στιγμιότυπο ΕΡΤ
kiziplast
pacificsun

Νωρίς το πρωί διεξήχθησαν οι αγώνες δρόμου στα 5 και 10 χιλιόμετρα για τους άνδρες και τις γυναίκες.

Νικητές στα 5χλμ: Χρήστος Καλλιάς και Ελευθερία Πετρουλάκη
Στα 5 χιλιόμετρα ανδρών, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Χρήστος Καλλιάς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με χρόνο 14.49, που αποτελεί και νέο ρεκόρ για τον αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Ιταλός Κούνεο Αντέμε και τρίτος ο Κώστας Νακόπουλος. Στα 5 χιλιόμετρα γυναικών το νήμα έκοψε η Ελευθερία Πετρουλάκη με 17.10, ενώ δεύτερη τερμάτισε η Ελένη Φιλάνδρα και τρίτη η Ανθή Κυριακοπούλου.

Νικητές στα 10χλμ: Αναστασία Καρακατάνη και Χρήστος Μπουντούλης
Στα 10 χιλιόμετρα γυναικών πρώτη τερμάτισε η Αναστασία Καρακατάνη για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, με χρόνο 35.23. Δεύτερη τερμάτισε η Εσθονή Λίλι Λούικ και τρίτη η Έλενα Λεβεντάκη.

Στους άνδρες πρώτος έκοψε το νήμα ο Χρήστος Μπουντούλης με χρόνο 31.47, δεύτερος ο Δήμος Μαγγίνας  και τρίτος ο Ιάσονας Ιωαννίδης.

Νικητές στον Μαραθώνιο
Το βάθρο των νικητών ήταν «κλεισμένο» για τους αθλητές από την Κένυα. Πρώτος ο Λούκα Ρότιτς Λούμπουαν με χρόνο 2 ώρες 12 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα, δεύτερος ο Μπένσος Κιπρούτο και τρίτηος ο Άντριου Μπεν Κιμτάρ. Στην 10η θέση και για τέταρτη φορά πρώτος στους Έλληνες τερμάτισε ο Χριστόφορος Μερούσης με 2 ώρες 24 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα, ενώ δεύτερος Έλληνας ήταν ο Κώστας Γκελαούζος και τρίτος ο Δημοσθένης Ευαγγελίδης.

Στις γυναίκες πρώτη πέρασε το νήμα η Κενυάτισα Νάνσι Αρουσλέι με 2 ώρες 38 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα, δεύτερη με 2 ώρες 38 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα η Αλγερινή Κενζά Νταχμάνι και τρίτη η Ράνια Ρεμπούλη με 2 ώρες 49 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα, που νίκησε για 2η συνεχή χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here