Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Νοιάζομαι, σημαίνει φροντίζω» στη Λάρισα

«Νοιάζομαι, σημαίνει φροντίζω» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργάνωσαν σε συνεργασία το ζωοφιλικό σωματείο «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» και η «5η Αγέλη Λυκοπούλων Λάρισας» την Κυριακή στην Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.

radiotaxi

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 7-11 ετών και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών φίλων σε θέματα φροντίδας του κατοικίδιου μας και μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα της Λάρισας. Αφορμή ήταν η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου).

Οι «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» και η «5η Αγέλη Λυκόπουλων» θεωρώντας ότι η ευαισθητοποίηση και η αλλαγή νοοτροπίας πρέπει να ξεκινά από νεαρή ηλικία, ενημέρωσαν τα παιδιά σχετικά με θέματα φροντίδας των κατοικίδιων και των αδέσποτων ζώων μέσα από βιωματικά παιχνίδια, κατασκευές και ευχάριστες δραστηριότητες.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πρώην αδέσποτα σκυλάκια που βρίσκονται πλέον στη φροντίδα του ζωοφιλικού σωματείου, να παίξουν μαζί τους, να τα συνοδεύσουν με οδηγό και να τους δώσουν λιχουδιές αλλά και να συγκινηθούν με την ιστορία του μικρού κουταβιού που εγκαταλείφθηκε όταν δεν το ήθελαν πια, αλλά σώθηκε από τους εθελοντές του σωματείου και δόθηκε για υιοθεσία.

Έμαθαν για το μικροτσίπ που είναι απαραίτητο σε κάθε δεσποζόμενο σκυλάκι ή γατάκι και για τη σωστή κτηνιατρική φροντίδα του. Επίσης είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε παιχνίδια, αλλά και να κάνουν πανέμορφες κατασκευές-χειροτεχνίες με θέμα τα ζώα που διοργάνωσαν οι αρχηγοί της 5ης Αγέλης Λυκόπουλων.

proskliseis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here