Γόνιμη συνεργασία της Π.Φ.Π.Ο με την ΕΛ.ΑΣ

«Είναι η πρώτη φορά, που η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου αντί ευχολογίων και παροτρύνσεων συμβάλλει έμπρακτα στην σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς και στις κακοποιήσεις των ζώων εν γένει», τονίζει στην ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

PACIFIC-SUN

Τα θέματα της κακοποίησης των ζώων αποτελούν για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία κομβικό και στρατηγικό σημείο της δράσης της.

Στα πλαίσια αυτά επιδιώκει και αναπτύσσει, μια πολύπλευρη δράση για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του νομικού status, για την προστασία τους αλλά και για την σωστή και πιστή τήρηση της ήδη υπάρχουσας νομοθεσίας, από τις εμπλεκόμενες αρχές και ιδίως από την  Ελληνική Αστυνομία.

Μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με επικεφαλής τον υπουργό Νίκο Τόσκα, έγιναν μια σειρά συνεργασίες, για τα προβλήματα, που παρουσιάζονται στην πράξη, κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Κατατέθηκαν και συζητήθηκαν διεξοδικά σε συνεχείς συναντήσεις οι προτάσεις της Ομοσπονδίας για την απρόσκοπτη εφαρμογή του κείμενου νομοθετικού πλαισίου με γνώμονα την αποτελεσματική προστασία των βιολογικών μας εταίρων.

Αποτέλεσμα αυτής της γόνιμης συνεργασίας είναι η έκδοση εσωτερικής εγκυκλίου της ΕΛ.ΑΣ, που επεξηγεί και αποσαφηνίζει προβλήματα από την εφαρμογή της νομοθεσίας, η οποία ήδη έχει αποσταλεί στα στελέχη και τους απλούς αστυνομικούς σε όλη την επικράτεια.

«Είναι η πρώτη φορά, που η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου αντί ευχολογίων και παροτρύνσεων συμβάλλει έμπρακτα στην σωστή  εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς και στις κακοποιήσεις των ζώων εν γένει», τονίζει στην ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής