Το πρώτο Φεστιβάλ Ισπανικού Θεάτρου στην Ελλάδα

Το πρώτο Φεστιβάλ Ισπανικού Θεάτρου στην Ελλάδα και το πρώτο σε τόσο μεγάλη έκταση σε διεθνές επίπεδο, πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου στο θέατρο Έναστρον, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του δραματολόγου, σκηνοθέτη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Στυλιανού Ροδαρέλη.

PACIFIC-SUN

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν 80 διακεκριμένοι Ισπανοί δραματουργοί της σύγχρονης σκηνής του ισπανικού θεάτρου, οι οποίοι έχουν παραχωρήσει νέα έργα τους, ή αποσπάσματα έργων τους που θα παρουσιαστούν στο διήμερο.

Πέντε μάλιστα από αυτούς θα παραστούν στο Φεστιβάλ και θα συμμετέχουν ενεργά στις διεργασίες του. Πρόκειται για τους: Αντωνία Μπουένο Μινγκαλιόν, Ραούλ Ερνάντεθ Γκαρίδο, Αδόλφο Σιμόν, Λουής Φερνάντο ντε Χουλιάν, Λάουρα Ρούμπιο Γκαλιετέρο, οι οποίοι, εκτός των άλλων, θα συμμετέχουν και στην συζήτηση-ανοικτό τραπέζι που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη μέρα του φεστιβάλ με τίτλο Η δημιουργία του χαρακτήρα στο δραματικό κείμενο. Θα ακολουθήσει μικρό-εργαστήρι με το κοινό.

Το φεστιβάλ αποτελεί ένα αληθινό πανόραμα της σύγχρονης ισπανικής δραματουργίας και των διαφορετικών τάσεων του ισπανικού θεάτρου των τελευταίων ετών. Πολλά από τα έργα που θα παρουσιαστούν έχουν ξεχωρίσει και έχουν βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Ένα ζωντανό, διαδραστικό φεστιβάλ που απαιτεί τη συμμετοχή του κοινού, πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες του και στηρίζεται εκτός των άλλων και στην εθελοντική συμμετοχή των φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου και των σπουδαστών της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μ. Τράγκα.

Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι ολοήμερο.  Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 11.30 το πρωί. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο εμπνευστής του Φεστιβάλ Στυλιανός Ροδαρέλης, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα Ο μαγικός κόσμος της ισπανικής δραματουργίας.

Στη συνέχεια το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δραματοποιημένες αναγνώσεις ισπανικών έργων, κάτι που συνεχίζεται και τη δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ. Θα παρουσιαστούν θεατρικές παραστάσεις σύντομων θεατρικών έργων από φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, αλλά και από τους δραματουργούς-ηθοποιούς που θα έρθουν για το φεστιβάλ από την Ισπανία στα ισπανικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα Είμαι δραματουργός γράφω θέατρο -και τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ- κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι εκδόσεις, οι αφίσες και φωτογραφίες από παραστάσεις των δραματουργών που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, και θα διαβαστούν αποσπάσματα από τα έργα τους στα ελληνικά. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμα ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο Ισπανό δραματουργό Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να αποτελέσει θεσμό για την χώρα μας και να λειτουργήσει ως γέφυρα γόνιμης συνεργασίας και ανταλλαγής ανάμεσα στην ισπανική και την ελληνική δραματουργία. Μέσα από τις διεργασίες του θα φωτιστούν οι ιδιαίτερες πλευρές του ισπανικού θεάτρου, θα αναδειχθούν οι δημιουργοί του, οι οποίοι θα αποκτήσουν ένα νέο βήμα έκφρασης και ανάδειξης της δραματουργίας τους.

Την διοργάνωση του Φεστιβάλ έχουν το Πολιτιστικό Πάρκο ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ  και οι εκδόσεις ΙΑΣΠΙΣ.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Στυλιανός Ροδαρέλης
Συμμετέχουν: Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσσου Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Τ.Θ.Σ.
Σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μ. Τράγκα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής