Το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Η Δήμητρα Στάικου συνεχίζει να γράφει και φέτος παρουσιάζει «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου», που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Τάκη Παρασκευόπουλου στο Studio Μαυρομιχάλη.

Φωτογραφία: Ευάγγελος Καραλής
kiziplast
pacificsun

«Η Δήμητρα Στάικου, αν και μόνο 24 χρονών, φαίνεται να έχει αυτήν την επίγνωση του τραγικού. Μεγαλώνοντας θα αποχτήσει και τη βαθιά του γνώση […]  Μέχρι τότε ας είμαστε μαζί της», έγραφε ο συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης συστήνοντας τη Δήμητρα στο κοινό, στο πρώτο της έργο «Παιχνίδια ή ένα φερμουάρ που έχει κολλήσει» που παρουσιάστηκε την περασμένη θεατρική σεζόν.

Η Δήμητρα Στάικου συνεχίζει να γράφει και φέτος παρουσιάζει «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου», που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Τάκη Παρασκευόπουλου στο Studio Μαυρομιχάλη.

Σε μια στάση λεωφορείου

Όλο το έργο διαδραματίζεται σε μια σε μια στάση λεωφορείου, όπου κάθεται μια ηλικιωμένη γυναίκα με περίεργη όψη, τα ρούχα της δείχνουν αλλόκοτα, κρατά μια βαλίτσα.  Φορά ακουστικά από τα οποία ακούγεται το passenger του IGGy Pop κι εκείνη κουνιέται στο ρυθμό του. Σε λίγο πλησιάζει μία νεότερη γυναίκα που κάθεται κοντά της λαχανιασμένη και ανακουφισμένη που τη βρήκε.  Η ηλικιωμένη θέλει να αποδράσει από το σπίτι τους -που της μοιάζει με νεκρά φύση- αποτολμώντας την αναζήτηση της ελευθερίας και της νεανικής φρεσκάδας.

Η Μάνα, η Κόρη, ένας αστυνομικός, ένας παπάς και μια νεαρή, είναι τα πρόσωπα του έργου «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου», που θα παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:15.

Από το συγγραφικό σημείωμα

«… Τρεις γυναίκες: Μάνα, κόρη, εγγονή, αλλά ίσως αυτό να μην έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί θα λειτουργούσαν έτσι ακόμη και αν δεν είχαν δεσμό αίματος.  Τα πρόσωπα του έργου είναι οποιοσδήποτε θα μπορούσαμε να συναντήσουμε σε μια στάση λεωφορείου, να αναχωρεί.  Στις γυναίκες αυτές βλέπουμε πρόσωπα που σαρκάζουν την εξουσία, τους θεσμούς της, τη θρησκεία και την κοινωνική ευνομία.  Χάνουν και βρίσκουν τον εαυτό τους, ποτέ δρώντας λογικά πότε παράλογα, αλλά πάντα με χιούμορ.  Γιατί η κατάρα του homo normalis, του φυσιολογικού κοινωνικά ανθρώπου, είναι από τις πιο δύσκολες επιταγές…».

Σκηνοθεσία: Τάκης Παρασκευόπουλος
Παίζουν: Ελένη Τζαγκαράκη, Βίκυ Κουκουτσίδη, Δήμητρα Στάικου
Σκηνικά: Ηλίας Γαβριήλ
Κοστούμια: Μαρίνα Μπασέτα
Φωτογραφία: Ευάγγελος Καραλής
sound design: Αλέξανδρος Πετράτος

Παραστάσεις: κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:15
έως τέλος Φεβρουαρίου 2017
Εισιτήρια: 10 ευρώ, 5 ευρώ μειωμένο
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Studio Μαυρομιχάλη
Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα 114 72, Τηλ: 210-645.33.30

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here