Το νέο πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η παρουσίαση του προγράμματος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για την περίοδο 2016-2017, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

kiziplast

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Νίκος Διαμαντής, παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου το οποίο περιλαμβάνει παραστάσεις υψηλού επιπέδου, ενώ προχώρησε και σε απολογισμό για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την περίοδο 2015-2016.

Στην  παρουσίαση, παραβρέθηκαν ηθοποιοί και συντελεστές των παραστάσεων, ενώ τον λόγο πήραν σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου όπως είναι η Λήδα Πρωτοψάλτη, ο Γιάννης Χουβαρδάς, ο Γιάννης Κακλέας, ο Γιάννης Στάνκογλου κ.α.

Κατεβάστε το πρόγραμμα εδώ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Σήμερα ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Διαμαντής,  παρουσίασε το πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για το 2016-2017, παρουσία πολλών σημαντικών καλλιτεχνών. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός, ότι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ξαναμπήκε στον χάρτη των μεγάλων θεάτρων της χώρας, μετά από πολλά χρόνια που παρέμενε κλειστό λόγω της ανακατασκευής του το 2013.

Πρόκειται για ένα αξιόλογο πρόγραμμα, το οποίο θέτει ψηλά τον πήχη στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας. Πετύχαμε το τρίπτυχο πολιτισμού, εκπαίδευσης και κοινωνίας, που ήταν ο στόχος μας με ποιοτικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου,  με εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία μας μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι επισκέφθηκαν το Δημοτικό Θέατρο χιλιάδες παιδιά,  τα οποία γνώρισαν το θέατρο και την ιστορία του. Επίσης το Δημοτικό Θέατρο άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχθηκε με τη δράση «Πάμε Πειραιά-Πάμε Δημοτικό Θέατρο», για ένα 15νθήμερο τους φορείς της πόλης οι οποίοι παρουσίασαν τη δουλειά τους.

Ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος είναι ότι πετύχαμε την αναβάθμιση του θεάτρου παράλληλα με μια σημαντική οικονομική εξυγίανση. Μειώσαμε κατά πολύ τα λειτουργικά κόστη του Δημοτικού Θεάτρου. Είναι άλλωστε γνωστό, πως τέτοιου είδους θέατρα αν δεν επιδοτηθούν από το κράτος, δεν μπορούν να είναι βιώσιμα ως αυτοχρηματοδοτούμενα. Πετύχαμε λοιπόν τους δύο αυτούς άξονες και προχωράμε δυναμικά με καλύτερες παραστάσεις.

Καλούμε όλους τους Αθηναίους και τους κατοίκους της Αττικής να επισκεφθούν το Δημοτικό Θέατρο και να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εμπειρία.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη, για την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Από τον Δήμο η χρηματοδότηση θα είναι 500.000 ευρώ και από την Περιφέρεια 250.000 ευρώ ανά έτος, για τέσσερα χρόνια.

Το Δημοτικό Θέατρο είναι η ναυαρχίδα του πολιτισμού για την πόλη του Πειραιά, είναι ένα ιστορικό μνημείο και το περιεχόμενο των παραστάσεων που παρουσιάζει είναι υψηλού επιπέδου. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνεργασία με τον κ. Διαμαντή και εύχομαι η περίοδος 2016-2017 να είναι ακόμα καλύτερη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here