«Η αρρώστια της νιότης» στο θέατρο Λιθογραφείον

Η παράσταση «Η αρρώστια της νιότης» θα παρουσιαστεί στο θεατρικό κοινό της Πάτρας, για τρεις μόνο παραστάσεις, τη Δευτέρα 7, Τρίτη 8 και Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 21:30, στο θέατρο «Λιθογραφείον».

kiziplast
pacificsun

Η παράσταση «Η αρρώστια της νιότης» θα παρουσιαστεί στο θεατρικό κοινό της Πάτρας, για τρεις μόνο παραστάσεις, τη Δευτέρα 7, Τρίτη 8 και Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 21:30, στο θέατρο «Λιθογραφείον».

Ο Δημήτρης Λάλος με το έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ μας συστήνει έναν κόσμο γεμάτο νεανικό πάθος και ερωτικό εκτροχιασμό, όπου τα σκοτεινά παιχνίδια εξουσίας έχουν τον πρώτο λόγο. Μία παρέα φοιτητών Ιατρικής εξερευνά τα όριά της φλερτάροντας με τον θάνατο και την καταστροφή.

Πρόκειται για ένα ψυχογράφημα γραμμένο το 1926, το οποίο παρακολουθεί μία ομάδα νέων φοιτητών ιατρικής, που μέσα στην υπεροψία και στην απόγνωσή τους, προετοιμάζουν άθελά τους το έδαφος για τα κηρύγματα της εθνικοσοσιαλιστικής ναζιστικής ιδέας. Οι χαρακτήρες, ακροβατώντας ανάμεσα στην ιδιοφυΐα και στην παράνοια, στις σπουδές και στα πειράματα, ανακαλύπτουν τα όρια τους, φωτίζοντας σκοτεινές πτυχές του υποσυνείδητου.

Η παζολινική ατμόσφαιρα του έργου, προκαλεί τον θεατή να αναρωτηθεί πραγματικά πόσο μακριά μπορεί να βρισκόμαστε από μια εποχή σκληρότητας και απανθρωπισμού. Τα παιχνίδια εξουσίας και το ερωτικό τους πάθος, θα τους φτάσει στο τέλος στα άκρα. Τολμηρός και άκρως ρεαλιστικός, για την εξπρεσιονιστική του καταγωγή, ο συγγραφέας, λίγο πριν ο Χίτλερ ανέβει στην καγκελαρία, αυτοεξορίζεται στην Γαλλία και γράφει το αντιφασιστικό έργο «Οι Ράτσες».

Το ’68 ο γνωστός σκηνοθέτης Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ πρωταγωνιστεί σε έναν από τους βασικούς ρόλους, ξεθάβοντας το κλασικό πλέον έργο της γερμανικής λογοτεχνίας, με γερμανικό τίτλο “KRANKHEIT DER JUGEND”, ενώ ο Μάρτιν Κρίμπ το μεταφράζει διασκευάζοντάς το “Pains Οf Υouth” και ανεβαίνει με μεγάλη επιτυχία το 2009 στο Λονδίνο.

Ο Δημήτρης Λάλος συνεχίζει για δεύτερη χρονιά με την ίδια ομάδα ηθοποιών, αναλαμβάνοντας τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία ενός έργου που φωτίζει τα σκοτεινά παιχνίδια εξουσίας.

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος
Σκηνικά:
Μιχάλης Σαπλαούρας
Κοστούμια:
Βασιλική Σύρμα
Βοηθός σκηνοθέτη:
Γιάννα Τζερμιά
Video: Θάνος Κερμίτσης
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας
Επιμέλεια γραφιστικών:
Tom Yang
Προβολή / Επικοινωνία: BrainCo S.A.

Παίζουν:
Ξένια Αλεξίου, Τάσος Δέδες, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Κρίστελ Καπερώνη, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Ουσίκ Χανικιάν.

Δείτε το trailer

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here