Πέθανε ο τραγουδοποιός Λέοναρντ Κοέν

PACIFIC-SUN

Ο Καναδός λογοτέχνης, συνθέτης και τραγουδιστής, Λέοναρντ Κοέν, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 82 ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του στο facebook.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Με βαθύτατη λύπη ανακοινώνουμε ότι ο θρυλικός ποιητής, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης Λέοναρντ Κοέν απεβίωσε. Έχουμε χάσει έναν από τους πιο αξιοθαύμαστους και παραγωγικούς οραματιστές.»

O Λέοναρντ Κοέν γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά, στις 21 Σεπτεμβρίου του 1934 και ήταν ήδη αναγνωρισμένος ποιητής και λογοτέχνης, όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1966 για να κυνηγήσει το όνειρό του στη βιομηχανία της μουσικής.

Στην διάρκεια της καριέρας του ο Λέοναρντ Κοέν είχε τιμηθεί με την εισαγωγή του στο Rock & Roll Hall of Fame, ενώ του είχε απονεμηθεί και το μετάλλιο Order of Canada. Το πιο γνωστό τραγούδι του, “Hallelujah”, στο οποίο ανακαλεί τον βασιλιά Δαβίδ της Βίβλου και όπου παραλληλίζει την σωματική έλξη με την επιθυμία για πνευματική σύνδεση, έχει εκτελεστεί εκατοντάδες φορές από πολλούς καλλιτέχνες.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής