«Ο Μπρεχτ και οι μουσικοί του»-Συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο

Αύριο Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, και ώρα 8:30 μ.μ. είναι μία ευκαιρία να υποδεχτούμε μαζί το φθινόπωρο στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με καλοκαιρινή διάθεση και δημοφιλείς μελωδίες στο πλαίσιο της συναυλίας «Ο Μπρεχτ και οι μουσικοί του».

kiziplast
pacificsun

Αύριο Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, και ώρα 8:30 μ.μ. είναι μία ευκαιρία να υποδεχτούμε μαζί το φθινόπωρο στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με καλοκαιρινή διάθεση και δημοφιλείς μελωδίες στο πλαίσιο της συναυλίας «Ο Μπρεχτ και οι μουσικοί του».

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Μπέρτολτ Μπρεχτ (1898-1956), η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ετοίμασε ένα αφιέρωμα στον Κουρτ Βάιλ (1900-1950) και στον Χανς Άισλερ (1898-1962), τους δύο μεγάλους συνθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε στενά ο σπουδαίος γερμανός δραματουργός και σκηνοθέτης.

Θα ακουστούν η Σουίτα από την όπερα «Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ», Τραγούδια για φωνή και πιάνο καθώς και η Σουίτα από την «Όπερα της πεντάρας» του Κουρτ Βάιλ.

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει επίσης τη Μικρή συμφωνία του Χανς Άισλερ και αποσπάσματα από τη συλλογή τραγουδιών Χολλυγουντιανές ελεγείες του ίδιου συνθέτη.
Μάιρα Μηλολιδάκη, υψίφωνος Θοδωρής Βουτσικάκης, βαρύτονος Τίτος Γουβέλης, πιάνο Στάθης Σούλης, μουσική διεύθυνση.

Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθούν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016 και της δράσης «Διωγμοί: παλιές και νέες ιστορίες», που συντονίζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here