Συνέντευξη: Νίκος Σερτ

PACIFIC-SUN

Ο Νίκος Σερτ ασχολείται με την φωτογραφία και το βίντεο τα τελευταία 23 χρόνια.
Στην πολυετή εμπειρία του έχει απαθανατίσει αμέτρητες στιγμές στο χώρο της τηλεόρασης, της μόδας, αλλά και σε γάμους και βαπτίσεις.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για έναν γάμο;
Είναι αυτή που επιλέγει το ζευγάρι, εκεί που νιώθουν καλά οι δύο τους αλλα ο Μάιος και ο Σεπτέμβριος είναι ιδανική επειδή ο καιρός δεν παρουσιάζει μεγάλες εναλλαγές και η ζέστη δεν προκαλεί ακόμη εξάντληση, όπως τους υπόλοιπους καλοκαιρινούς μήνες. Σημαντικό ρόλο, όμως, παίζει και η ώρα της τέλεσης του μυστηρίου.

Ποια είναι η ιδανική ώρα για την φωτογράφιση;
Το ηλιοβασίλεμα, γιατί δημιουργεί μια φανταστική ατμόσφαιρα αφού ο ουρανός παίρνει όλες τις χρωματικές αποχρώσεις. Επίσης, οι πρωινές ώρες είναι προτεινόμενες, γιατί δεν έχει πολύ σκληρό φως βέβαια, αλλά ένας επαγγελματίας φωτογράφος θα βρει την λύση όποια ώρα και αν είναι το μυστήριο και αυτό είναι το ζητούμενο.

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που παρέχει ένας φωτογράφος;
H Newvision Studio παρέχει αρκετές υπηρεσίες που καλύπτουν πλήρως ένα μυστήριο, με την εκάστοτε συμφωνία, προετοιμασία, Next day, fashion style, δεξίωση ή απλά στην εκκλησία! Μέχρι Video clip, και γύρισμα μικρής ταινίας με το ζευγάρι. Επίσης φωτογράφιση νεογέννητου ή καλλιτεχνική φωτογράφιση της οικογένειας.

Σε ποιο ύψος κυμαίνεται το κόστος η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση και για ποιο λόγο στην αγορά μπορείς να βρεις από πολύ χαμηλές ως πολύ υψηλές τιμές;
Αυτή είναι μία ερώτηση που «σηκώνει» πάντοτε μεγάλη συζήτηση. Ο κάθε επαγγελματίας φωτογράφος κοστολογεί τη δουλειά του όπως εκείνος πιστεύει ότι αξίζει. Η τιμή εξαρτάται όμως και από τις υπηρεσίες και τις παροχές που προσφέρει. Θα πρότεινα στα ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν να μην κοιτούν μόνο το κόστος αλλά και την ποιότητα που προσφέρει ο κάθε φωτογράφος.

NIKOLAS-SERT-SYNENTEYXI2
Με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξει ένα ζευγάρι το φωτογράφο του;

Επειδή ένας γάμος ή μία βάπτιση συμβαίνει μόνο μία φορά θα πρέπει να διαθέσουν εξίσου αρκετό χρόνο με το στολισμό ή το νυφικό, για την επιλογή του φωτογράφου. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να επιλέξει ένα φωτογράφο με εμπειρία, αλλά και έδρα Στη συνέχεια, να δει ολοκληρωμένη δουλειά του και όχι μια τυχαία φωτογραφία που τραβήχτηκε σωστά, γιατί στο μυστήριο δεν είναι μια η φωτογραφία δεν είναι απλά ένα κλικ στην τύχη και ότι κάτσει, είναι άποψη, εμπειρία, γνώση, μα πάνω από όλα αγάπη. Ο φωτογράφος πρέπει να σε κάνει να νιώθεις άνετα μαζί του. Να μπορεί να αποτυπώσει την στιγμή εξίσου καλά σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία άλλα και σε μια εκκλησία σε αστικό τοπίο για αυτό πάντα κοιτάμε την δουλειά του φωτογράφου ολοκληρωμένη και όχι μόνο από μια δουλειά του.

Ποιος είναι ο μέσος χρόνος παράδοσης του τελικού υλικού;
Ο χρόνος παράδοσης του υλικού εξαρτάται από το μέγεθος της δουλειάς που έχει συμφωνηθεί. Συνήθως, τα δείγματα παραδίδονται σε περίπου 15 ημέρες και με την παράδοση της φωτογραφικής παραγγελίας από το ζευγάρι, γίνεται το τελικό μοντάζ στο βίντεο. Ένα επιθυμητό χρονικό διάστημα, είναι περίπου δύο με τρεις μήνες από την ημερομηνία του γάμου.

Τι πρέπει να αποφεύγεται για το μακιγιάζ και το χτένισμα της νύφης;
Με βάση τις τρέχουσες τάσεις στο μακιγιάζ και το χτένισμα, πρέπει να αποφεύγονται οι έντονοι συνδυασμοί και να ακολουθούνται περισσότερο οι γήινοι τόνοι, ενώ δεν συνιστώ τα χτενίσματα που κρύβουν το πρόσωπο, ούτε όμως και εκείνες που αφήνουν το πρόσωπο τελείως εκτεθειμένο. Αυτές είναι βασικές αρχές, όμως, πρέπει πάντοτε να συνυπολογίζεται και το στυλ της νύφης από τον καλλιτέχνη μακιγιέρ ή κομμωτή.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής