Έκθεση «Το ∆ικαίωµα να είσαι Άνθρωπος» στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου και ώρα 20.00 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιµάνι) και διαρκεί έως τις 28 Φεβρουαρίου.

PACIFIC-SUN

Το θέµα των ανθρώπινων δικαιωμάτων που στις μέρες µας περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο τείνει να είναι ίσως το πιο σημαντικό ζήτημα παγκοσμίως, είναι η αφορμή για την έκθεση µε τίτλο «Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος», μία σύμπραξη του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου και ώρα 20.00 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιµάνι) και διαρκεί έως τις 28 Φεβρουαρίου. Θα φιλοξενείται επίσης στις βιτρίνες του ΟΤΕ (Καρόλου Ντηλ & Ερµού) από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου και στον εκθεσιακό χώρο του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης, από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 17 Μαρτίου.

Την οργάνωση έχουν αναλάβει η Θάλεια Βραχοπούλου, PhD, Καθηγήτρια εικαστικών τεχνών στο John Jay College of Criminal Justice of the City University of New York και ο Χάρης Σαββόπουλος, Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση αναζητά υποβολές που αντικρούουν, επανεξετάζουν και απορρίπτουν τις ανισότητες αποτελώντας παραδείγματα των επιδιώξεων του ουμανισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο οικομενικός ουμανισμός και η κοινωνική δικαιοσύνη μοιράζονται κοινούς στόχους: προσπαθούν να προωθήσουν το δικαίωμα του ατόµου αλλά και των κοινωνιών σε ίση πρόσβαση στην ευκαιρία και το όφελος, καθώς και την υιοθέτηση της ισότητας ως κυβερνώσα αρχή σε όλους τους τομείς της σύγχρονης ζωής.

Στη σηµερινή εποχή της κρίσης η ανισότητα του πλούτου, η καταστολή της ελευθερίας του λόγου, οι κυβερνητικά κυρωθείσες διακρίσεις, η θρησκευτική µισαλλοδοξία, η πολιτική διαφθορά, όλα λειτουργούν ως τροχοπέδη στα ζητούµενα του Ουµανισµού και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Οι καλλιτέχνες που παίρνουν µέρος στην έκθεση έχουν διαφορετικό κοινωνικό και πολιτισµικό υπόβαθρο και επελέγησαν από τους επιµελητές διότι τα έργα τους εκφράζουν κοινωνική δικαιοσύνη.

Στην έκθεση συµµετέχουν οι καλλιτέχνες: Αλκαλάη Άρτεµις, Αµελαδιώτης ∆ηµήτρης, Αυγητίδου Αγγελική, Βασίλης Βασιλακάκης, Βενετόπουλος Μπάµπης, Bertrand Lucille, Bogaert Tom, Γκάγκας Σαράντης, Γκούτζος Φίλιππος, Cortez Esperanza, ∆ιβάρης Γεώργιος, Dodson Laura, ∆ουλγέρης Χριστόφορος, Giordano Joan, Ιωαννίδης Πολ. Γιώργος, Καραµέτου Μαρία, Kestleman Simone, Lombardi D. D. , Lopes Cyriaco, Μαγκώνη ∆έσπω, Μαστρογιαννάκη Βιργινία, Magnanti Renee, Μεϊµάρογλου ∆έσποινα, Μελανίτης Γιάννης, Μήτρεντσε Χριστίνα, Moore Nick, Μουζακίτη Ελένη, , Νοµίδου Βάλλυ, Ξόνογλου ∆ηµήτρης, Pangburn Bill, Παπατζανάκη Αντωνία, Παπαφίγκος Γιώργος, Ποταµιανού Άρτεµις, Petric Eva, Σαχίνης Ξενής, Σταµατίου Κωνσταντίνος, Στρατάκης Αναστάσης, Τζινούδης Γιώργος, Τουλιόπουλος Αλέξανδρος, VanDamme Godelieve, Φωκάς Γιάννης, Φωτιάδου Ελένη, Χριστάκος Γιάννης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής