Προγραμματική σύμβαση χρηματοδότησης για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

PACIFIC-SUN

Προγραμματική σύμβαση που προβλέπει τη χρηματοδότηση του Δημοτικού Θεάτρου για τέσσερα έτη, συνολικού ύψους 1.180.800 ευρώ, υπέγραψε το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Πειραιά.

Σκοπός αυτής της σύμβασης είναι η συνέχιση της δραστηριότητας του δημοτικού θεάτρου Πειραιά ως ενός ισχυρού, ανοιχτού στην κοινωνία και παρεμβατικού φορέα πολιτιστικής ανάπτυξης, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Από την περιφερειακή ενότητα Πειραιά, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, ανοιχτές για ανέργους, οικονομικά ασθενέστερους, νέους και νέες, και οι οποίες διασφαλίζονται μέσα από τη σύμβαση.

Φορέας υλοποίησης είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Η προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μας γεμίζει ικανοποίηση καθώς καταφέραμε, σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, να εξασφαλίσουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του πλέον εμβληματικού μνημείου της πόλης μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσει να αποτελεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σημείο αναφοράς για τον Πολιτισμό όχι μόνο της πόλης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Άλλωστε η ιστορική αξία του θεάτρου και η σημασία του για τους  δημότες και την πόλη του Πειραιά,  δεν επιτρέπουν τίποτα λιγότερο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και κυρίως την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Γαβρίλη για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Δεσμεύομαι ότι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,  θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πολιτισμού της χώρας».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής