«Εικόνες της απελευθέρωσης στην Ευρώπη» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Στη διοργάνωση του κινηματογραφικού αφιερώματος «Εικόνες της απελευθέρωσης στην Ευρώπη», από τις 24 έως τις 26 Οκτωβρίου, προχωρά η Ταινιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου.

PACIFIC-SUN

Ακολούθως, για την εκδήλωση συνεργάζονται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και το Ιστορικό Αρχείο ΕΡΤ.

Ειδικότερα, το φετινό αφιέρωμα έχει ως στόχο να συμβάλει στην καθιέρωση και περαιτέρω ανάδειξη του θεσμού «Η Αθήνα Ελεύθερη», αποτυπώνοντας τις κρίσιμες «σελίδες» της ευρωπαϊκής ιστορίας του 20ου αιώνα, εστιάζοντας στην περίοδο του τέλους του πολέμου και στην απελευθέρωση της Ευρώπης από τον ναζιστικό ζυγό, με την προβολή επτά ταινιών μυθοπλασίας (έξι ξένων και μίας ελληνικής), αρχειακού υλικού, ντοκιμαντέρ και αποσπασμάτων από το νέο ντοκιμαντέρ «Μνήμες» που περιλαμβάνει σπάνιο υλικό από την απελευθέρωση της Αθήνας.

Πρόκειται για μία προσπάθεια που ξεκίνησε πέρσι τον Οκτώβριο, με το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Εικόνες της Κατοχής και της Απελευθέρωσης» που διοργανώθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Αθήνα Ελεύθερη», και γνώρισε σημαντική απήχηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, το οποίο θα «μεταφερθεί», μεταξύ άλλων, στο Βερολίνο, στη Βαρσοβία, στην Πράγα, στην Αθήνα, μέσα από μια σειρά κλασικών και νεότερων ταινιών. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής