Διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Θεσσαλονίκης

Για ακόμα μια χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης (Thessaloniki International Short Film Festival) υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Ζαχόπουλου, φέρνει στην Θεσσαλονίκη βραβευμένες ταινίες.

PACIFIC-SUN

Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιείται μία 3ωρη προβολή στις 17:00 και μία 3ωρη βραδινή στις 20:30. Στην βραδινή προβολή του Σαββάτου, το TiSFF παρουσιάζει μια σημαντική λογοτεχνική-κινηματογραφική ρετροσπεκτίβα, με τις 10 ταινίες του συγγραφέα, μεταφραστή και σκηνοθέτη Αχιλλέα Κυριακίδη.

Την κάθε ταινία θα προλογίσει o φιλόλογος Αριστοτέλης Σαίνης, και στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μια ανοιχτή συζήτηση. Μία βραδιά για τους φίλους του καλού σινεμά και της λογοτεχνίας της Θεσσαλονίκη, αλλά και ένα μάθημα για την σκηνοθεσία, το σενάριο, τις ερμηνείες των ηθοποιών.

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ είναι τα μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ μικρών μήκους ταινιών, που με βάση την «επιλογή ταινιών και το πρόγραμμα του», έχει συμπεριληφθεί στα 44 καλύτερα φεστιβάλ μικρού μήκους του πλανήτη, εκ των οποίων τα 27 είναι ευρωπαϊκά όπως Κάννες, Βερολίνο, Κλαιρμόν – Φεράν.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής