Χάλκινο άγαλμα από τη θάλασσα της Καλύμνου στο Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης σε συνεργασία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων θα παρουσιάσει τον κορμό ενός χάλκινου έφιππου αδριάντα, που πιάστηκε το 2006 σε αλιευτικά δίχτυα στα νερά της Καλύμνου.

Χάλκινο άγαλμα θωρακοφόρου έφιππου ανδριάντα από τη θάλασσα νοτίως της Καλύμνου. Ο δερμάτινος θώρακας του ιππέα έχει διακοσμητικά σχήματα στο κάτω μέρος και φέρει ρόδακα στον οποίο στερεωνόταν ο ιμάντας της επωμίδας. Στη μέση είναι ζωσμένος με διπλό ζωστήρα διακοσμημένο με ρόμβους. Αυτοί οι ζωστήρες ήταν ένδειξη του αξιώματος του εικονιζόμενου. Με ιδιαίτερη φροντίδα ανοίγουν στο κάτω μέρος του θώρακα οι δερμάτινες πτέρυγες για να προσαρμοστούν στο σώμα του αλόγου. 2ος αι.π.Χ. Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων 2006/1.
kiziplast
pacificsun

Θα εκτίθεται στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης από τις 14 Οκτωβρίου 2016 έως τις 31 Μαρτίου 2017, ενώ για την είσοδο των επισκεπτών στον χώρο αυτό δεν απαιτείται εισιτήριο.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο σημείο, είχαν ήδη ανελκυθεί τα προηγούμενα χρόνια και άάλλα χάλκινα γλυπτά, τα οποία είναι πρωτότυπα έργα των ελληνιστικών χρόνων που διακρίνονται για την υψηλή καλλιτεχνική τους ποιότητα.

Η έκθεση συμπίπτει με τον επετειακό εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων το 1976.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here