ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση στις εισπράξεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τον Ιούλιο

Αύξηση παρουσίασαν οι εισπράξεις και ο αριθμός των επισκεπτών στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Φωτογραφία: Μουσείο Ακρόπολης
kiziplast
pacificsun

Πιο συγκεκριμένα, αύξηση κατά 11,9% παρουσίασαν οι εισπράξεις στα Μουσεία τον Ιούλιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους και κατά 66,2% στους Αρχαιολογικούς χώρους.

Αύξηση παρουσίασε και ο αριθμός των επισκεπτών στα Μουσεία κατά 3%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατέγραψε αύξηση κατά  66,1%. Στους Αρχαιολογικούς χώρους μειώθηκαν οι επισκέπτες κατά 14,1% ενώ, οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου αυξήθηκαν κατά 13,7%.

Τα στοιχεία του 7μήνου

Στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2016, παρατηρήθηκε μείωση κατά 2,1% στους επισκέπτες των Μουσείων και αύξηση κατά 23% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου. Οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 2,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Στους Αρχαιολογικούς χώρους, το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016, παρατηρείθηκε μείωση των επισκεπτών κατά 11,4% και αύξηση κατά 14,3% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου. Οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 57,5%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here