«Αυλαία» για το φετινό πρωτάθλημα της F1

Η τελευταία καρό σημαία έπεσε σήμερα για το φετινό πρωτάθλημα της F1, με έναν φανταστικό αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στην νυχτερινή πίστα Yas Marina στο Abu Dhabi.

PACIFIC-SUN

Η τελευταία καρό σημαία έπεσε σήμερα για το φετινό πρωτάθλημα της F1, με έναν φανταστικό αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στην νυχτερινή πίστα Yas Marina στο Abu Dhabi.

Πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του, αναδείχθηκε ο Nico Rosberg, ο οποίος έγινε και ο μόλις δεύτερος πιλότος στην ιστορία του αθλήματος, μετά τον Damon Hill, που κατακτά και εκείνος πρωτάθλημα μετά τον πατέρα του Keke. Στους κατασκευαστές για τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα στέφτηκε νικήτρια η Mercedes.

Νικητής του αγώνα, με τις αρκετές ανακατατάξεις και τα προσπεράσματα μέχρι το τέλος, αναδείχθηκε ο Βρετανός Lewis Hamilton, αν και έκανε τα πάντα για να καθυστερήσει τον Γερμανό, ώστε να τον περάσουν οι Vettel και Verstappen, που έρχονταν με «ορέξεις» από πίσω και να στεφθεί εκείνος πρωταθλητής.

Για τον Βραζιλιάνο Felipe Massa, ο σημερινός αγώνας ήταν ένα αποχαιρετιστήριο για τους λάτρεις του πρωταθλήματος, ο οποίος μετά από μια γεμάτη καριέρα, έναν τραυματισμό και ένα παρολίγον πρωτάθλημα για ένα μόλις βαθμό, αποσύρεται.

Επίσης αποσύρεται και ο πολύπειρος Βρετανός Jenson Button, που έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα στην καριέρα του. Ο Βρετανός σήμερα δεν κατάφερε να τερματίσει, καθώς τον πρόδωσε η ανάρτηση της McLaren αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής